תקנון הישיבה

הישיבה התיכונית קרית גת

תקנון הישיבה לשנה”ל ה’תש”ף

  • העשייה בישיבה מכוונת להשגת המטרה המרכזית: לחנך את הבנים להיות טובים וישרים ובעלי מודעות של שליחות, למען העם התורה והארץ. לכן, מתבקש מכל תלמיד המעוניין להצטרף ללמוד בישיבה להקפיד על כל הכללים הכתובים בתקנון, סיוע חיצוני שמסייע לתהליך פנימי של הצמחת בוגר בעל יראת שמיים שמנהל את חייו בתודעת שליחות.
  • ח”ו במידה ותאלץ לכך , תפעל הנהלת הישיבה בהתאם לנוהל הפסקת לימודים המופיע בחוזר המנכ”ל עד כדי הפסקת לימודיו של תלמיד שלא מקבל את כללי הישיבה ולא מגלה נכונות להשתפר בתחום זה. הוא הדין להתנהגות חריגה במיוחד של תלמיד בישיבה.

בין אדם למקום

  1. תלמיד בישיבה מתנהג כבן תורה הן בשעות הלימודים והן לאחריהן, לרבות בחופשות, ולכן כל האמור להלן באשר להתנהגות כבן תורה תקף בכל ימות השנה.
  2. תפילת שחרית מתחילה בשעה 7:15 בבית המדרש של הישיבה על התלמידים להגיע בזמן, ובשעה 13:30 לתפילת מנחה.
  3. חבישת כיפה ראויה מבחינה הלכתית , חשובה מאוד ומהווה נדבך חשוב בתוכנית הישיבה, תלמיד בישיבה חובש כיפה שנראית מכל הכיוונים בכל שעות היממה. אין להגיע לישיבה עם כובע או כיסוי ראש אחר מלבד כיפה, הן בחורף והן בקיץ.
  4. מצוות לבישת ציצית קטן מהוה יסוד בלימודים בישיבה.
  5. תלבושת: במשך כל שעות היום (החל מתפילת שחרית ועד סיום יום הלימודים) תלמיד יימצא בישיבה אך ורק עם תלבושת תקנית. התלבושת הנהוגה בישיבה הינה חולצה חלקה (לגמרי) בצבע אחד. בראשי חודשים מומלץ להגיע עם חולצה לבנה חלקה או חולצת תלבושת לבנה .
  6. תלמיד ישיבה ניכר גם בהופעתו החיצונית: בלבוש, בתספורת ובתסרוקת. תלמיד בישיבה לא מסתפר, לא מסתרק ולא מתלבש באופן שאינו תואם לחבורת בני התורה אליה הוא משתייך. אין מקום בישיבה לתספורות של מדרגה (מכל סוג שהוא), קוצים, קרחת, שיער ארוך, פגיעה בפאות הראש וכדומה.

כמו כן, אין להגיע לישיבה עם כפכפים, מכנסיים קרועים או בכל לבוש שפוגע בצניעות. תלמיד הבוחר להגיע עם מכנס קצר, יגיע עם מכנס המגיע עד לברך.

תלמיד שיגיע מסופר, מסורק או לבוש בהופעה שאינה מתאימה לישיבה – יורחק מלימודיו לאלתר עד שינוי המצב. במקרים קיצוניים יופסקו לימודיו בישיבה. כל הנ”ל אמור לגבי כל פעילות שקשורה לישיבה.

  1. תלמיד ישיבה מתנהג בכל שעות היממה כבן תורה. הוא שומר על עצמו ואינו מסתובב במקומות או עם אנשים שאינם מתאימים לעולמו הרוחני של בן תורה.
  2. הישיבה מצפה מהורי תלמידי הישיבה להתקנת סינון הולם לגלישה באינטרנט, ובמידה ולתלמיד מכשיר פלאפון “חכם” – להתקנת תוכנת הגנה.
  3. חגיגת בר מצווה לתלמיד בישיבה: תלמיד בישיבה החוגג חגיגת בר מצווה ורוצה להזמין את חבריו לכתה, מתחייב כי בחגיגת בר המצווה לא יהיו ריקודים מעורבים או כל פעילות אחרת המנוגדת להלכה.

בין אדם לחברו

  1. כל פעילות שיש בה סיכון ולו הקל ביותר לתלמיד או לחבריו – אסורה בהחלט. תלמיד שיסכן את עצמו או את חבריו יורחק לאלתר. במקרים קיצוניים יוזמנו הוריו לבירור לגבי המשך לימודיו בישיבה. הדבר אמור, כמובן גם לגבי פעילויות המתקיימת מחוץ לישיבה.
  2. הישיבה הינה משפחה ובית חם לכל תלמידיה. תלמיד בישיבה צריך להרגיש בטוח ללכת בכל מקום בישיבה מבלי שיינזק בגופו, ברכושו או בשמו הטוב. שימוש באלימות פיזית או מילולית, ב”צחוק” או ברצינות, אסורה בהחלט ותיענש בחומרה יתרה (הרחקה מהישיבה ליום אחד או יותר).
  3. פגיעה ברכוש ציבורי אסורה, ותחייב את המזיק והוריו בתשלום על הנזק, ולפי הצורך גם בקנס חינוכי.

 

שמירה על מסגרת לימודית

  1. שימוש במכשירים סלולריים בישיבה
  • השימוש במכשירים סלולרים למינהם בישיבה אסורה במשך כל שעות היום!!! תלמיד הבוחר להביא מכשיר פלאפון לישיבה, ידאג שהמכשיר ימצא במשך כל שעות היום בתוך התיק ולא בשום מקום אחר, לרבות כיסים וכו’. בכל מקרה, אין הישיבה לוקחת אחריות במקרה של העלמות או נזק כלשהו למכשיר.
  • עיסוק כלשהו במכשיר הפלאפון במשך יום הלימודים יביא להחרמת המכשיר ע”י המורה. המכשיר יוחזר לתלמיד או להוריו על פי שיקול דעתו של המורה.
  • במקרה של אירוע חריג יש ליידע את הר”מ או המורה, ולקבל ממנו רשות מפורשת לעשות שימוש במכשיר הפלאפון במשך יום הלימודים. בכל מקרה, השימוש במכשיר יעשה מחוץ לכיתה. במקרה מעין זה השימוש יעשה על פי שיקול דעתו של המורה.
  • הורים המעוניינים להשיג את ילדיהם יעשו זאת דרך הרמי”ם או דרך מזכירות הישיבה.
  1. כל תלמיד חייב להימצא בזמן לפני תחילת השיעור כשהוא מצויד בכל הציוד הנדרש לשיעור. אין להפריע משום סיבה שהיא למהלכו התקין של השיעור.
  2. השימוש בלוקר נועד להקל על התלמיד ולשמש לו לתועלת, ולא להפריע לו או למהלך התקין של השיעור. אי לכך, אין לגשת ללוקר לאחר תחילת השיעור. תלמיד שלא יעמוד בכללי השימוש בלוקר, לא יוכל לעשות בו שימוש לתקופה שתקבע על פי שיקול דעתו של הר”מ.
  3. אין לצאת משטח בית הספר לפני סיום הלימודים באותו יום. תלמיד היוצא ללא אישור מסכן את עצמו ואינו מבוטח. תלמיד הזקוק לשחרור באמצע יום הלימודים מכל סיבה שהיא יפנה לר”מ שלו, או לאחד הרמי”ם לקבלת אישור ותיאום שחרורו הביתה. ללא אישור ותיאום חל איסור לצאת משטח הישיבה!!!

יציאה משטח הישיבה ללא אישור או לפני סיום יום הלימודים, תגרור אחריה טיפול חמור של הישיבה.

  1. יציאה מהשיעור מותרת אך ורק באישור של המורה המלמד באותה שעה בכיתה.
  2. יש לבצע את הזמנת האוכל מהקיוסק של אילן משטח הישיבה ולצמצם ככל שניתן את הצורך להיכנס לשטח תיכון גרוס.
  3. פעילויות בישיבה
  • היציאה לכל הפעילויות בישיבה, טיולים שנתיים, טיולים חד יומיים, סיורי של”ח וכיוצ”ב הינם חובה (שהיא זכות).
  • היציאה לפעילות מחוץ לכותלי הישיבה מחייבת זהירות יתרה. תלמיד שלא יישמע להוראות הר”מ או המדריך המלווה עלול לסכן את עצמו או את חבריו.
  • תלמיד לא יורשה לצאת לטיול אם חסר לו ציוד הנדרש לטיול (כמתבקש בחוזר שיחולק לפני היציאה).
  • כל תלמיד חייב להגיע לכל השיעורים ולכל הפעילויות בישיבה, בין אלו המתקיימים במהלך שעות המערכת ובין אלו המתקיימים מעבר לשעות המערכת, לרבות ערב יום העצמאות.
  1. כל היעדרות מהלימודים מחייבת אישור מההורים או אישור רפואי. באחריות הנעדר להשלים את חומר הלימודים שהחסיר בפרק זמן סביר. במידה ותלמיד נעדר באישור ממבחן, בוחן וכיוצ”ב, באחריותו לתאם עם הר”מ ועם המורה זמן להשלמת מה שהחסיר על מנת שציונו לא יפגע.
  2. לקראת הבגרות: אין בישיבה “ציוני מגן” אלא “ציון שנתי” המשקף את הנלמד במשך כל השנה. הציון יחושב על פי הנוסחה המקובלת בכל תחום ידע. לתלמיד ניתנת זכות ערעור על הציון השנתי. את הערעור יש להגיש בכתב לפי הצורך.
  3. התשלום לישיבה הינו תשלום גלובלי עבור כל הפעילויות הלימודיות והחברתיות למשך השנה כולה. לא יינתן החזר כספי בשל היעדרות מפעילות מכל סיבה שהיא.

_________________________________________________________________________

קראתי את כל התקנון ואני מקבל את כל הנ”ל

שם התלמיד: ______________________________           כיתה:_____          חתימה:__________________

שם ההורה: ______________________________                                    חתימה:__________________