תקנון למידה

תקנון למידה – הישיבה התיכונית קרית גת

אנו מאמינים כי למידה נכונה ומשמעותית היא למידה המתרחשת לאורך כל שנת הלימודים, מתחילתה ועד סופה.

מטרתנו היא להביא את התלמיד למיצוי מקסימלי של הישגיו על פי יכולותיו, בד בבד עם חינוכו לאחריות. מטרה זו תושג אך ורק בעמל מתמשך לאורך כל תקופת הלמידה, תוך מילוי כל המשימות ועמידה בכל המבחנים והמטלות לאורך כל שנת הלימודים. וכבר הורונו חכמנו ז”ל: “מי שטרח בערב שבת – יאכל בשבת”.

לאור העומס והלחץ הרב במהלך השנה ובעיקר בתקופת המבחנים, חשובה מאד העמידה בכללים הבאים על מנת להצליח.

לוח המבחנים

  1. בתכנון לוח המבחנים מושקעת חשיבה מערכתית רבה, ולכן כל המבחנים יתקיימו על פי לוח המבחנים במועד המקורי שנקבע להם.
  2. לא תתאפשר דחיית מבחנים אלא במקרים חריגים, ורק באישורו של הרכז הפדגוגי וראש הישיבה. בשום פנים ואופן לא ידחה מבחן על ידי מורה מקצועי ותלמידי הכיתה.
  3. מבחן שידחה שלא על פי האמור לעייל – לא יתקיים, ולא יתאפשר קיומו במועד אחר!
  4. לא יתקיימו יותר משלושה מבחנים בשבוע (למעט מקרים חריגים בתקופת הבגרויות והמתכונות, כאשר קביעת התאריכים אינה בשליטת בית הספר). בכל מקרה יעשה מאמץ בקביעת לוח המבחנים שלא לקבוע מבחנים יום אחרי יום.
  5. ביום בו מתקיים מבחן לא ניתן לקיים בוחן!

חומר למבחן

  1. אחריותו של המורה לפרסם לתלמידים את החומר למבחן זמן סביר לפני קיומו. אי פירסום חומר המבחן בזמן סביר עלול להביא לביטולו של המבחן.
  2. אחריותו של התלמיד להגיע מוכן למבחן בתאריך שנקבע לו על פי לוח המבחנים.

היעדרות ממבחן והגעה בזמן

  1. לא יעדר תלמיד ממבחן!
  2. הצדקת היעדרות ממבחן תתאפשר אך ורק באישור רופא (לא אישור הורים!) או במקרים חריגים (ל”ע), ועל פי שיקול דעתם של המורה המקצועי ומחנך הכיתה.
  3. חובת השלמת המבחן חלה על התלמיד. התלמיד ישלים את המבחן במועד הסמוך ביותר לתאריך המקורי של המבחן, על פי שיקול דעתו של המורה. במידה והמבחן לא יושלם, ציונו יהיה 0, וישתקלל בציון הכללי.
  4. חובתו של כל תלמיד להגיע בזמן למבחן (כמו גם לכל שיעור). תלמיד שיאחר למבחן, יוכל להשלים את המבחן אך ורק אם איחורו יוצדק על ידי המורה על פי שיקול דעתו, ובכל מקרה לא ינתן לו זמן נוסף מעבר לזמן סיום המבחן של כל הכיתה.

התנהגות בזמן מבחן

  1. לא יפריע תלמיד בשום צורה שהיא למהלכו התקין של המבחן.
  2. על המורה להתאים את אורך המבחן לזמן שהוקצב לו. תלמיד שסיים את המבחן לפני תום השיעור לא יצא מהכיתה. באחריות המורה לדאוג לדף עבודה/עבודת כיתה לתלמידים שסיימו את המבחן. בכל מקרה לא יפריע תלמיד בזמן שהותו בכיתה גם אם כבר סיים את המבחן.
  3. בכל מקרה של הפרעה למהלכו התקין של המבחן או אי שמירה על נוהל תקין של קיום המבחן, רשאי המורה על פי שיקול דעתו להוריד נקודות מהמבחן ואף לפוסלו.
  4. עם סיום המבחן, חובתו של כל תלמיד להגיש את המבחן בעצמו למורה. ציונו של מבחן שלא יוגש יהיה 0, ללא אפשרות למבחן חוזר.

 

 

שימוש במכשיר נייד או באמצעים טכנולוגיים אחרים בשעת מבחן

  1. השימוש במכשיר נייד אסור בישיבה לאורך כל יום הלימודים לרבות בזמן מבחנים, אף אם אלו נעשים שלא ביום לימודים רגיל, כגון: מתכונות ובגרויות . האיסור חל על כל שימוש במכשיר, לרבות שיחות, שליחת מסרונים, שימוש במכשיר כשעון, מחשבון, מצלמה, השמעת מוזיקה וכיוצ”ב.
  2. בזמן מבחן יהיה המכשיר כבוי בתיקו של התלמיד או במקום מרוכז על פי החלטת המורה.
  3. בכל מקרה של שימוש במכשיר יהיה המורה רשאי על פי שיקול דעתו להוריד נקודות מהמבחן, ואף לפסול את המבחן לגמרי (ציון 0 שיהיה משוקלל בציון השליש), ללא אפשרות למבחן חוזר.
  4. בכל מקרה של שימוש במכשיר נייד בשעת מבחן (כמו גם במשך כל שעות יום הלימודים) ילקח המכשיר מהתלמיד ויוחזר לו רק לאחר שיחה עם ההורים או לפי שיקול דעתו של המורה.

החזרת מבחנים ומעקב אחרי הציונים

  1. על המורה חלה החובה להחזיר את המבחן בזמן סביר מתאריך קיומו, ולהעלות את ציון המבחן לתכנת הדיווח מיד לאחר סיום בדיקתו, ולא יאוחר משבועיים מיום קיום המבחן (למעט מקרים חריגים).
  2. באחריות ההורים להתעדכן באופן שוטף במצבו הלימודי של התלמיד באמצעות אתר בית הספר על פי שם המשתמש והסיסמה שחולקו להם בתחילת שנת הלימודים.

ציון תקופתי (שליש/מחצית)

  1. הפרמטרים למבנה הציון התקופתי ימסרו לתלמיד ויהיו ידועים מראש לפני סיום כל תקופה (שליש/מחצית). מבנה הציון יקבע על פי שיקול דעתו של המורה.
  2. חלק ממרכיבי הציון התקופתי יהיו נוכחות סדירה בשיעורים (חיסורים ואיחורים), והגשת מטלות בזמן (שיעורי בית, עבודות וכיוצ”ב).

התנהגות לא ישרה במבחן

  1. איסור גניבת דעת והתנהלות בדרך האמת הינם שני עקרונות חשובים המהווים את התשתית ליחסים תקינים שבין אדם לחברו בכלל, וליחסי אמון בין מורה לתלמיד בפרט.
  2. התנהגות שלא ביושר במבחן/בוחן/עבודה וכיוצ”ב

תלמיד שייתפס מעתיק או נותן להעתיק או נוהג שלא ביושר בכל דרך אחרת, מבחנו/בחנו/עבודתו יפסלו ולא יבדקו, ציונו יהיה 0 ויכנס לממוצע ציון השליש.

  1. התנהגות שלא ביושר במתכונת

תלמיד שייתפס מעתיק או נותן להעתיק או נוהג שלא ביושר בכל דרך אחרת במתכונת, מתכונתו תפסל, וימנע ממנו לגשת לבגרות באותו המקצוע באותו מועד!!!

  1. בנוסף לכך, התלמיד יעלה לועדת משמעת מול ראש הישיבה, הרכז הפדגוגי, המורה המקצועי ומחנך הכיתה, בה יקבע המשך טיפולו המשמעתי ועונשו. החלטות הועדה ישלחו להורים ולתיק האישי.

נוהל מתכונות לפני בגרות

  1. בכל מקצוע יתקיימו שתי מתכונות בלבד, למעט מקרים חריגים על פי שיקול דעתו של רכז המקצוע, ובאישור ראש הישיבה והרכז הפדגוגי.
  2. חובתו של כל תלמיד להיות נוכח בכל המתכונות. ציונו של תלמיד שיעדר ממבחן או מתכונת יהיה 0 וישתכלל על פי חלקו בציון השנתי (על פי הפרמטרים הנהוגים באותו מקצוע).
  3. במקרים חריגים בהם הפסיד התלמיד מתכונת שלא באשמתו (מחלה באישור רפואי בלבד, מקרה אסון ל”ע וכיוצ”ב), יקבע הציון השנתי על פי ציון מתכונת אחת שמשקלה יהיה על פי שיקול דעת המורה/רכז המקצוע ובאישור ראש הישיבה והרכז הפדגוגי.

 

 

 

במידה ויחליט המורה על קיום מתכונת נוספת, על פי שיקול דעתו, ולאחר קבלת האישורים הנדרשים מצד התלמיד, יקבע הרכב הציון השנתי על פי שיקול דעת המורה ורכז המקצוע.

  1. חובתו של כל תלמיד להגיע בזמן למתכונת. זמני המתכונות יפורסמו מראש על ידי המורה המקצועי. תלמיד שיאחר למתכונת, יוכל להשלים אותה, אם בכלל, אך ורק אם איחורו יוצדק על ידי המורה על פי שיקול דעתו, ובכל מקרה לא ינתן לו זמן נוסף מעבר לזמן הסיום המקורי של כל הכיתה. רשאי המורה שלא לאפשר לתלמיד לעשות את המתכונת במידה ואיחר, על פי שיקול דעתו.
  2. התנהגות שלא ביושר בזמן מתכונת – כאמור לעיל.

הציון השנתי (“מגן”)

  1. מטרת הציון השנתי הינה לשקף את תהליך הלמידה של התלמיד לאורך כל השנה, ולא רק בתקופה שלפני הבגרות.
  2. הפרמטרים למבנה הציון השנתי בכל מקצוע יהיו ידועים לתלמיד מראש. מבנה הציון השנתי והרכבו יקבעו בכל מקצוע על פי שיקול דעתו של רכז המקצוע.
  3. אחד ממרכיבי הציון השנתי יהיה נוכחות התלמיד בשיעורים (חיסורים ואיחורים) לאורך כל תקופת הלימודים. מרכיב זה יהווה לא פחות מחמישה אחוזים מהציון השנתי ולא יותר מעשרה אחוזים מציון זה.
  4. הציון השנתי יפורסם לתלמיד על פי הנחיות ונהלי משרד החינוך.

זכות הערעור

  1. זכותו של כל תלמיד להגיש ערעור על הציון השנתי שניתן לו. הערעור יוגש לראש הישיבה ולרכז הפדגוגי על פי הזמן שיקבע על ידי משרד החינוך. ערעור שיוגש לאחר זמן זה לא יטופל.
  2. בערעור ינמק התלמיד את הסיבה לערעורו לאור הפרמטרים על פיהם נקבע הציון.
  3. תלמיד המגיש ערעור יקח בחשבון כי ציונו יכול גם להיפגע לרעה.
  4. לא ניתן בשום פנים ואופן לשנות ציון שנתי לאחר הגשתו ושליחתו למשרד החינוך.

 

מטרת כל הכללים הנ”ל למורים ולתלמידים כאחד הינה להביא את תלמידנו היקרים להישג המרבי אליו הם יכולים להגיע מתוך תהליך למידה ומתוך אחריות ויושר אישי.

 

ובעזרת ה’ נעשה ונצליח

הנהלת הישיבה